Στον αέρα ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στον αέρα ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Αρ. Πρωτ. 9148/22.04.2010

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Εκδικητικό μένος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στη μνήμη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να ακυρώσει την τοποθέτηση του ανδριάντα στη Θεσσαλονίκη. Η απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου έχει εξοργίσει τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, καθώς με τις μεθοδεύσεις αυτές η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να μειώσει την προσφορά του Μακεδόνα πολιτικού. Με την αιτιολογία, ότι η απόφαση επανεξετάζεται, το αρμόδιο Υπουργείο, προχώρησε στο «πάγωμα» των εργασιών της τοποθέτησης του ανδριάντα. Τέτοιες κινήσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αλλοιώνουν την ιστορία του τόπου και να εκθέτουν την χώρα μας.

Αναμφισβήτητα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σφράγισε με την παρουσία του, την δράση και τα έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η προσφορά του στην εξέλιξη και πρόοδο της Θεσσαλονίκης, αλλά και η συμβολή του στη σύγχρονη ιστορία της χώρας ήταν τεράστια. Τα αποτελέσματα των έργων του και του ενδιαφέροντός του για τη Βόρεια Ελλάδα και την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, είναι ορατά έως τις μέρες μας. Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση του ανδριάντα του, αποτελεί μια ελάχιστη κίνηση τιμής και μνήμης. Η όλη συζήτηση, λοιπόν, που γίνεται με στόχο την συστηματική απαξίωση της προσφοράς του Κωνσταντίνου Καραμανλή, φανερώνει την κομματική μονολιθικότητα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να ακυρώσει την λαθεμένη απόφασή του για την επανεξέταση της χωροθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Απάντηση Υπουργείου